Jak pečovat o maňásky, aby byli stále jako noví?

Jak pečovat o maňásky?

Nejdříve je třeba si ujasnit, že maňásci (minimálně ti v našem eshopu) se dělí do dvou kategorií. Proč a jaké to jsou?

Do první kategorie patří maňásci s měkce cpanou hlavou, jsou vhodné pro děti od narození a splňují ta nejpřísnější kritéria co se materiálu a bezpečnosti týče. Ale znáte to, děti si oblíbí jednoho plyšáka nebo maňáska a věčně ho někam tahají s sebou, na procházku, na návštěvu k babičce, do auta, šup s ním do batohu a nesmí chybět ani u oběda. A tak se z krásného maňáska brzy stane ušmudlaný kousek, za který se už skoro stydíte. Ale není třeba zoufat, tito maňásci se dají vyprat a dostanou nový kabátek. Pokyny k údržbě jsou jasné:

  1. Ruční praní
  2. Nejlépe na teplotu 30°C

Ale...věděli jste, že i ty nejšetrnější prací prostředky, které pro praní doporučujeme v sobě mají chemické látky, kterým je lépe se vyhnout? Proto doporučujeme při praní rozhodně nepožívat aviváž ani žádné změkčovací prostředky. Přidáním velmi malého množství octu (jedna polévková lžíce) neutralizujete zbytky pracího prášku. Bojíte se, že Vám bude maňásek smrdět? Nemusíte mít žádné obavy! Vypraný maňásek bude vonět po jarním větříku a Vaše dítko jej může opět bez obav žužlat a mazlit se s ním.

Při této péči Vám vydrží opravdu dlouho.

 

Do druhé kategorie pak patří maňásci s pevnou hlavou – ty rozhodně NEPERTE! Tvrzený papír by se rozmočil a výsledek by se Vám určitě nelíbil. Tito maňásci jsou vhodní pro děti od 3 let, které už hračky nedávají tak často do pusy. Ovšem nemusíte se bát a pokud se Vám objeví nějaký flíček, jednoduše ho zkuste vyčistit navlhčeným hadříkem, doporučujeme použít třeba mýdlo s jelenem a pak ještě čistým hadříkem namočeným pouze ve vodě několikrát přetřít.

 A jeden tip na závěr! Ocet můžete místo aviváže používat i při běžném praní prádla, vůně se Vám opravdu bude líbit, navíc budete šetřit jak životní prostředí, tak Vaši peněženku, ale hlavně pokožku Vašich dětí!

 Tak hurá do toho a ať se dílo podaří přeje

Lenka